Direct naar de contentDirect naar de footer

Een monitor die niet alleen een verhelderend inzicht, maar ook concrete verbeterpunten biedt om je boekhouding te automatiseren? En dat zelfs zónder verlies aan controle? Daar staat Yuki’s Automatisatiemonitor voor. Als innovatief softwarebedrijf zetten we opnieuw een mooie stap voorwaarts op het gebied van geautomatiseerd boekhouden en versterken we zo onze visie en missie: accountants ontzorgen met behulp van een volautomatische herkenning en verwerking van documenten.

Welke controles voert de Automatisatiemonitor uit?

De Automatisatiemonitor klinkt veelbelovend, maar wat betekent dit concreet voor jou? Hoe voert Yuki z’n slimme controles uit en op welke aspecten wordt er specifiek gefocust? We lijsten het hieronder op:

  • Algemeen: Dankzij de Automatisatiemonitor ontvang je als accountant heel wat gedetailleerde inzichten omtrent je algemene instellingen (zoals bijvoorbeeld het ontbreken van een ondernemingsnummer bij je administratie), die je automatisatie kan tegenhouden. Zo zie je in één oogopslag waar je in een specifieke boekhouding aan automatisatie verliest bij de geüploade documenten en weet je meteen wat de specifieke focuspunten zijn voor die administratie om de automatisatiegraad te verhogen. 
  • Relatiekwaliteit: Relaties in Yuki? Die vormen het hart van je boekhouding. Yuki maakt automatisch unieke relatiekaarten aan bij het boeken van een factuur, die ervoor zorgen dat de juiste relatie rechtstreeks wordt herkend. Deze automatische check signaleert relaties met dezelfde relatienaam, hetzelfde btw-nummer, hetzelfde ondernemingsnummer of andere missende informatie. Via de suggesties kan je dubbele relaties direct samenvoegen, ontbrekende gegevens toevoegen of de foutieve gegevens aanpassen.
  • OCR-herkenningsregels: Voor 97% van alle facturen zal Yuki het documenttype correct herkennen. De overige 3% kan je vervolgens sturen door OCR-herkenningsregels aan te maken. Dankzij deze regels wordt het documenttype en de relatie van een factuur herkend op basis van de OCR-tekst van het document. De Automatisatiemonitor geeft je vervolgens aan wanneer er regels ontbreken voor bepaalde relaties, facturen of documenttypes - of wanneer deze onjuist zijn.

Met deze Automatisatiemonitor optimaliseerde ik eenvoudig de nauwkeurigheid van m’n automatische boekingsvoorstellen.

De meerwaarde van de Automatisatiemonitor

Yuki draagt automatisatie hoog in het vaandel. Het zit in onze kern ingebakken. De grootste meerwaarde van onze Automatisatiemonitor vormt dan ook de sterke verbetering van de volautomatische verwerking. Yuki’s Automatisatiemonitor stelt je namelijk concrete acties voor, waar je zélf meteen mee aan de slag kunt gaan om de automatisatiegraad van een administratie te verhogen. Dankzij deze uitgebreide monitor krijg je dus veel meer inzicht in - en grip op - het automatiseringsproces. 

Dit zorgt ervoor dat het automatisatieproces van je boekhouding geen blackbox meer is. De Automatisatiemonitor vertelt jou immers waarom iets wel (of niet) automatisch geboekt wordt, toont je waar de automatisatie niet optimaal verloopt én geeft je gerichte suggesties om dit aan te pakken. Zo kan je structureel en gericht je processen verbeteren, met als resultaat? Meer efficiëntie, meer automatisatie en meer tijdswinst voor de accountant! 

Wat zijn de voordelen van de Automatisatiemonitor?

Met Yuki's Automatisatiemonitor open je de deur naar meer efficiëntie, meer doeltreffendheid en meer snelheid in je boekhouding. We lijsten hieronder enkele sleutelfuncties op die je boekhouding eenvoudiger zullen maken:

De Automatisatiemonitor geeft ons tal van concrete inzichten, tips & tricks waarmee we onze automatisering kunnen verhogen. Momenteel zitten we globaal al op 60%, maar we verwachten dit nog op te trekken in de toekomst!

Isabelle Vandenbroere, bestuurder bij Certifisc

Ontdek Yuki’s Automatisatiemonitor

Je merkt het meteen: Yuki’s Automatisatiemonitor vormt een fundamentele - en eenvoudig te gebruiken! - aanvulling voor kantoren die écht met hun automatisatie aan de slag willen. Je krijgt namelijk niet alleen tal van verhelderende inzichten voorgeschoteld over de status van je automatisatie, maar geniet ook van heel wat concrete actiepunten en suggesties, waardoor je moeiteloos je automatisatiescore kunt verhogen en optimaliseren. Wat denk je: ben je klaar om volop werk te maken van je automatisatie? 

Wil je meer weten over de Automatisatiemonitor van Yuki? Onze experts helpen je graag verder!