Direct naar de contentDirect naar de footer

De stip op Yuki’s horizon? Accountants ontzorgen aan de hand van de volautomatische herkenning en verwerking van documenten. Hoe? Met een slimme AI-gedreven herkenning! Op die manier automatiseert Yuki repetitieve, manuele taken, zodat jij ze enkel nog finaal moet controleren (als je dit wil). En dankzij de kersverse Automatisatiemonitor van Yuki heb jij voortaan nóg meer inzicht in het volledige automatisatieproces van je boekhouding. Zeg nu zelf: wat wil een accountant nog meer?

Een AI-gedreven herkenningssoftware

In het begin van 2024 implementeerden we een nieuwe AI-gedreven herkenningssoftware. En dit heeft heel wat voordelen voor jou! Documenten worden voortaan veel sneller herkend, waardoor je minder lang hoeft te wachten op een boekingsvoorstel wanneer een factuur (bijvoorbeeld bij een nieuwe relatie) nog niet volautomatisch verwerkt wordt. Daarnaast leert deze zelflerende software van alle definitieve boekingen. Zo blijft de software zich voortdurend verbeteren - en dat om accountants zo goed mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen. Want dankzij deze zelflerende software verminderen we het aantal boekingsvoorstellen doordat steeds meer facturen volautomatisch verwerkt worden. 

Machine Learning om het documenttype te bepalen

In Yuki maken we gebruik van artificiële intelligentie (Machine Learning) om het documenttype (zoals aan- of verkoopfacturen) van het opgeladen bestand te herkennen. Dit vergemakkelijkt niet alleen het proces voor de ondernemer, die al zijn documenten in één map kan opladen, maar ook voor de accountant, omdat Yuki het juiste documenttype herkent en voorsorteert.

Sinds de implementatie van dit zelflerend model, zien we een mooie stijging in de nauwkeurigheid tijdens dit gedeelte van het herkenningsproces. Bij meer dan 95% van alle documenten - hallo, grote onderscheiding! - wordt het documenttype momenteel correct herkend. Knappe cijfers, toch?

De Automatisatiemonitor biedt jou nog meer controle, omdat je zelf - en rechtstreeks in de monitor - aan de slag gaat met de voorgestelde acties.

Altijd controle en inzicht in het automatisatieproces

Om het volledige automatisatieproces voor jou inzichtelijker te maken, kan je voortaan Yuki’s Automatisatiemonitor raadplegen. Met deze monitor zie je in één oogopslag de algemene automatisatiescore voor een specifieke administratie én zie je ook meteen waar je nog winst kunt boeken in dat automatisatieproces. Je krijgt namelijk concrete actie- en verbeterpunten voorgeschoteld om je boekhouding verder te automatiseren, met als resultaat? Meer automatisatie, meer efficiëntie, meer tijdwinst en… meer mogelijkheden om als accountant écht het verschil te maken!

De voordelen van geautomatiseerd boekhouden?

  • Tijdsbesparing: Een geautomatiseerde boekhouding bespaart je tijd. Onze slimme software vult immers alle velden voor je in, waardoor je facturen sneller doorgeboekt worden. Met een volautomatische boekhouding moet jij dan ook geen tijdrovende, repetitieve en handmatige handelingen meer uitvoeren bij elk document. Handig toch?
  • Foutloze verwerking: Een geautomatiseerde boekhouding verkleint de kans op fouten aanzienlijk. Op basis van de input van de accountant, leert onze boekhoudsoftware bij en worden de instructies, indien 100% zeker en correct, opgevolgd. Zo versterken de accountant en de software elkaar - en wordt er optimaal genoten van automatisatie.
  • Meer grip en controle: Merkt onze software een fout op of zijn er onzekerheden over een bepaalde factuur? Dan krijg je als accountant meteen een melding. Op die manier blijf je te allen tijde de volledige controle bewaren, heb je nog meer inzicht in je dossiers en kan je je klanten nog beter ondersteunen. Hallo, proactieve sparringpartner!
  • Concurrentievoordeel: Dankzij een geautomatiseerde boekhouding krijg je real-time inzicht in de financiële gegevens van je Yuki-dossiers. En dat betekent een  proactieve en snelle service naar je klanten toe. Het biedt je kantoor een sterke meerwaarde t.o.v. andere niet-digitale kantoren. Zowel bij potentiële klanten als op de arbeidsmarkten. Want om in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor het aantrekken en vasthouden van nieuwe medewerkers is modernisering een must.

Starten met geautomatiseerd boekhouden?

Maak kennis met Yuki’s geautomatiseerde boekhoudsoftware! Via Yuki automatiseer je je repetitieve en administratieve handelingen, zodat jij je volop kunt focussen op wat écht telt: je ondernemers bijstaan. Onze geautomatiseerde boekhouding slaapt nooit, laat geen fouten toe, neemt nooit vakantie én ontzorgt jou waar mogelijk: dat klinkt als muziek in de oren, zeker?

Profiteer jij al van de vele voordelen van geautomatiseerd boekhouden?