Direct naar de contentDirect naar de footer

Heuglijk nieuws vanuit eigen kamp: met Yuki hebben we Lucy, specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen, overgenomen. Deze strategische stap onderstreept niet alleen Yuki’s geloof in de toekomst van Peppol en e-facturatie. De overname van Lucy versterkt ook de ambitie om de financiële administratie nóg meer te vereenvoudigen. Kortom, we kunnen niet wachten om jouw accountantskantoor of bedrijf te begeleiden tijdens de overgang naar e-facturatie, dus… op naar de toekomst!

De overname van Lucy, een primeur

Met de nieuwe Peppol-wetgeving, die vanaf 2026 in België en vanaf 2028 in de rest van Europa van kracht zal gaan, groeit de druk op accountants en de urgentie voor ondernemers. Iedereen bij Yuki begrijpt dat, zo voldoen we al enige tijd aan de noden van e-invoicing via Peppol. De overname van Lucy stelt ons als bedrijf ook in staat om voortaan élke ondernemer en accountant - en bovendien: geheel los van Yuki’s boekhoudplatform - te ontzorgen met een innovatieve oplossing voor het ontvangen en versturen van facturen via Peppol.

Het is een echte primeur dat we met deze oplossing iedereen kunnen helpen, ongeacht hun keuze van boekhoudsoftware.

Ellen Sano, managing Director bij Yuki
Ellen Sano

Lucy, een toegankelijke oplossing

Met Lucy biedt Yuki een handige, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor e-facturatie, zowel voor de ondernemer als voor de accountant. Niet alleen krijgt elke ondernemer dankzij Lucy eenvoudig toegang tot het Peppol-netwerk, maar ook introduceert Lucy één uniforme en consistente werkwijze binnen elk accountantskantoor voor het activeren en beheren van de inkomende Peppol-flow - en dat ongeacht welke boekhoudsoftware je reeds geïmplementeerd hebt.

Als onafhankelijke softwareoplossing koppelt Lucy bovendien met alle boekhoudpakketten in de markt, niet alleen met Yuki.

Philippe Kimpe, Founder van Lucy
Philippe Kimpe - Lucy

Een volgende stap in Yuki’s visie

De sector maakt momenteel een enorme ontwikkeling door, wat heel wat groeimogelijkheden biedt. We zien het dan ook als onze taak om deze innovatieve vooruitgang niet alleen te stimuleren en omarmen, maar ook te versnellen en vorm te geven. En onze overname van Lucy vormt daar de perfecte aanvulling op. We breiden dankzij Lucy namelijk niet alleen ons ruime aanbod uit, maar zetten ook een mooie stap voorwaarts naar een toekomst waarin Peppol nog meer automatisatie en efficiëntie biedt.

Je merkt het meteen: e-invoicing, Peppol en 2026? Yuki is er klaar voor. Jij ook?

Wil je meer weten over de overname en de voordelen die Lucy jou te bieden heeft?