Direct naar de contentDirect naar de footer

Heb je het vermoeden dat een bepaald product of filiaal winstgevender is? Dat een bepaalde regio beter presteert? Of wil je juist nagaan welke teams het meest kostenefficiënt werken? Met Yuki’s module ‘analytisch boekhouden’ kan je je vermoedens bevestigen! Aan de hand van heldere, vergelijkende cijfers, rapportages en dashboards krijg je immers een duidelijk en volledig beeld van de financiële status van je kantoor of bedrijf, zodat jij de juiste beslissingen kunt nemen.

Wat is analytisch boekhouden?

Analytisch boekhouden? Dat is dé manier om je financiële gegevens te vergelijken, analyseren en te gebruiken om betere beslissingen te maken. Je houdt immers niet alleen je gegevens bij, maar gaat er ook écht mee aan de slag. Je krijgt een beter inzicht in de financiële gezondheid, identificeert snel trends en patronen en neemt weloverwogen beslissingen op basis van betrouwbare data als volgt:

  • Verzamelen: Data, data en nog eens data: in de zogenaamde ‘analytische view’, verzamel en definieer je met je kantoor of bedrijf moeiteloos alle financiële gegevens (zoals de kosten en baten) die je nodig hebt.
  • Analyseren: Wanneer de juiste gegevens in je dashboard staan, krijg je direct een visueel overzicht. Dit stelt je inzichtelijk in staat om je cijfermateriaal te vergelijken, zoals de winsten en verliezen per afdeling of product.
  • Rapporteren: Wil je nog dieper duiken in de materie? Daar zorgt Yuki voor. Je kunt op elk moment exports genereren om je eigen rapportering te verzorgen. Zo krijg je precies de inzichten die je wenst!

Wat betekent analytisch boekhouden voor jou?

Stel je even voor: je beschikt 24/7 over een assistent die jou in staat stelt om alle financiële gegevens te verzamelen, te verwerken en inzichtelijk te maken. Dat klinkt fantastisch, toch? Deze assistent heet ‘analytisch boekhouden’, is naadloos geïntegreerd in Yuki en dient als extra aanvulling op je ‘gewone’ boekhouding. We willen er op die manier voor zorgen dat je dagdagelijkse boekhoudkundige verwerking geen vertraging ondervindt.

Bovendien verwerkt onze module van ‘analytisch boekhouden’ alle nieuwe cijfers automatisch en direct in je rapportages, waardoor je voortdurend up-to-date bent en permanent toegang hebt tot je meest recente financiële gegevens. Kortom, analytisch boekhouden verloopt moeiteloos, automatisch én geoptimaliseerd. En jij? Jij behoudt op basis van jouw wensen en behoeften de volledige controle over welke inzichten je wilt verkrijgen! 

Je beschikt 24/7 over een assistent die jou in staat stelt om alle financiële gegevens te verzamelen, te verwerken en inzichtelijk te maken.

Wat zijn de voordelen van analytisch boekhouden?

Analytisch boekhouden geeft kantoren en bedrijven geavanceerde, gepersonaliseerde inzichten door cijfers van producten, periodes, filialen of bedrijfstakken met elkaar te vergelijken. Zo spoor je sneller problemen op, verhoog je de efficiëntie en maak je weldoordachte beslissingen op basis van betrouwbare data. We lijsten hieronder nog enkele voordelen op:

Ontdek Yuki’s analytisch boekhouden

Je merkt het meteen: analytisch boekhouden vormt een fundamentele aanvulling voor kantoren of bedrijven die écht in hun cijfers willen duiken. Aan de hand van overzichtelijke, betrouwbare dashboards word je in staat gesteld om moeiteloos verschillende gegevens met elkaar te vergelijken, waardoor je niet alleen de juiste adviezen verleent, maar ook de beste beslissingen neemt. Wat denk je: ben je klaar om je boekhouding verder te optimaliseren?

Wil je meer weten over de vele voordelen van analytisch boekhouden? Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag verder!