Direct naar de contentDirect naar de footer

Stel je voor dat … je op basis van je financiële data een duidelijke indicatie zou kunnen krijgen over de CO2-voetafdruk van je bedrijf of kantoor? Zou dat niet enorm leerrijk zijn en ervoor kunnen zorgen dat je doelgerichte acties onderneemt? Wel, voortaan ligt dit binnen handbereik. Yuki is immers de eerste boekhoudsoftware die, in samenwerking met ons Visma-zusterbedrijf SmartTrackers, jouw CO2-voetafdruk automatisch inzichtelijk maakt aan de hand van onze Duurzaamheidsmonitor. Met deze monitor meet je eenvoudig de CO2-uitstoot van je kantoor of onderneming, waardoor je kunt sturen op verbeteringen en mee bent met de verplichte duurzaamheidsrapportage. Ben jij klaar om verdere stappen te zetten richting duurzaamheid en duurzaam ondernemen? Let’s go!

00:00
00:00
00:00

Waarom de Duurzaamheidsmonitor?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dat wordt een steeds belangrijker onderdeel in de bedrijfsvoering van kantoren en ondernemingen, zowel bij kleine als grotere bedrijven. Niet alleen stellen de verschillende overheden en toezichthouders steeds strengere eisen, regelgevingen en wetten omtrent duurzaamheid en duurzaam ondernemen, maar ook blijkt uit onderzoek dat heel wat ondernemers en consumenten het steeds belangrijker vinden dat kantoren of bedrijven zich maatschappelijk inzetten op vlak van milieu, welzijn, ecologie en sustainability. Yuki’s verhelderende Duurzaamheidsmonitor wordt dan ook een cruciale, ijzersterke tool om je volgende stappen te zetten naar een duurzame toekomst. 

Hoe werkt de Duurzaamheidsmonitor?

Uiteraard beschikt jouw bedrijf over een goudmijn aan financiële data - en deze gegevens worden door de Duurzaamheidsmonitor, in samenspraak met Visma-bedrijf SmartTrackers, 100% veilig en anoniem vertaald naar concrete inzichten. De Duurzaamheidsmonitor maakt immers gebruik van financiële gegevens uit verschillende grootboekrekeningen, zoals gas, elektriciteit, water, brandstof, reiskosten, kantoorbenodigdheden, etcetera. SmartTrackers levert vervolgens op basis van deze actuele en historische gegevens een geschatte CO2-uitstoot, die overzichtelijk visueel wordt vormgegeven in onze Duurzaamheidsmonitor. Op die manier wordt beter presteren op vlak van duurzaamheid kinderspel en kan jij je sociale verantwoordelijkheid verder opnemen!

Heel wat ondernemers en consumenten vinden het enorm belangrijk dat kantoren of bedrijven zich maatschappelijk inzetten op vlak van milieu, welzijn, ecologie en sustainability.

Hoe ziet de toekomst er verder uit?

De basisfundamenten liggen er, de eerste horde op vlak van duurzaamheid werd genomen en de Duurzaamheidsmonitor is volledig operationeel, klaar om in onze software gebruikt te worden. Yuki heeft dan ook, als eerste boekhoudsoftware, een allereerste stap richting duurzaamheid en duurzaam boekhouden mogelijk gemaakt met de ontwikkeling en implementatie van onze Duurzaamheidsmonitor. En daar stopt het nog lang niet! We zien deze Duurzaamheidsmonitor namelijk als een mooie start en basis om de eerste inzichten rond duurzaamheid in kaart te brengen en zullen in de komende periode deze nieuwe functionaliteit verder testen, uitbreiden en optimaliseren. Kortom, stay tuned, want… er komen nog mooie dingen aan!

Wil jij meer weten over Yuki’s focus op duurzaamheid?