Direct naar de contentDirect naar de footer

Digitalisatie en automatisering worden anno 2023 steeds meer omarmd. En terecht! Het verhoogt immers de efficiëntie, stroomlijnt de interne processen, zorgt voor ademruimte tijdens btw-periodes, biedt een mogelijke oplossing voor het personeelstekort én wapent kantoren en bedrijven tegen de veranderende vraag van de markt. Kortom, de voordelen van digitaal transformeren zijn legio - en wie automatiseren zegt, zegt al snel ‘Peppol’. In deze blog ontdekken we niet alleen wat Peppol is en hoe het Peppol-netwerk werkt, maar focussen we ons ook op de meerwaarde van Peppol e-invoicing voor accountants en ondernemers én zoomen we in op de link met Yuki. Let’s dive in!

Wat is Peppol en hoe werkt het Peppol-netwerk?

Peppol? Dat staat voor ‘Pan-European Public Procurement Online’. Het vormt een opengesteld en gestandaardiseerd netwerk om verschillende zakelijke documenten, zoals facturen, elektronisch uit te wisselen. Snel, veilig en efficiënt: precies wat je nodig hebt als accountant of ondernemer! Peppol e-invoicing fungeert namelijk als netwerk tussen verschillende access points, waardoor bedrijven, organisaties en kantoren moeiteloos met elkaar kunnen communiceren via een gemeenschappelijke taal, de zogenaamde Universal Business Language (UBL).

In essentie fungeert Peppol dus als een digitale brug tussen leveranciers en klanten. Elektronische facturen, oftewel e-facturen, worden digitaal verzonden via het Peppol-netwerk, wat resulteert in een snellere verwerking, een betere automatisering, minder kans op manuele fouten en een lagere kostprijs. Bovendien biedt Peppol e-invoicing de mogelijkheid om Peppol-facturen onmiddellijk naar een boekhoudsoftware te sturen, waardoor je handmatige gegevensinvoer drastisch wordt geminimaliseerd. Zei iemand daar ‘toekomst van accountancy’?!

Snel, veilig en efficiënt: precies wat je nodig hebt als accountant of ondernemer!

Wat zijn de voordelen van Peppol e-invoicing?

Gebruik maken van Peppol-facturen biedt talloze voordelen - en dat voor zowel accountantskantoren als bedrijven. We lijsten hieronder de voornaamste pluspunten van Peppol e-invoicing op: 

  1. Een verhoogde efficiëntie: Peppol e-invoicing biedt accountants en ondernemers een gestandaardiseerd elektronisch systeem, waardoor facturen eenvoudiger aangeleverd en ingeboekt worden. Dit resulteert in een snellere factuurverwerking en heel wat efficiëntiewinst. What’s not to love?!
  2. Minder onnodige kosten: Dankzij Peppol kunnen organisaties aanzienlijk besparen op administratieve kosten, zoals verzend- of printkosten. Bovendien verminderen Peppol-facturen de noodzaak voor handmatig werk, waardoor de personeelskost daalt of er meer tijd is voor advies. Win-win!
  3. Een kleinere kans op fouten: Handmatige gegevensinvoer is vatbaar voor fouten. De gestandaardiseerde aanpak van Peppol e-invoicing en geautomatiseerde verwerking van e-facturen verminderen de kans op menselijke onjuistheden. Kortom, meer nauwkeurigheid!
  4. Een wereldwijde interoperabiliteit: Peppol is internationaal erkend en wordt ondersteund door verschillende landen. Dit betekent dat er moeiteloos samengewerkt kan worden met handelspartners over de hele wereld, ongeacht hun locatie, valuta of gebruikte boekhoudsoftware.
  5. Een duurzamere manier van werken: Door over te stappen op e-invoicing en Peppol-facturen zet je meer in op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De papierberg krimpt, de impact van fysieke verzendingen verkleint en het kantoor of bedrijf neemt een duidelijke maatschappelijke positie in.

Als innovatief softwarebedrijf kijkt Yuki voortdurend verder en vooruit naar trends en ontwikkelingen binnen de accountancysector.

Wat is de link tussen Peppol & Yuki?

Als innovatief softwarebedrijf kijkt Yuki voortdurend verder en vooruit naar trends en ontwikkelingen binnen de accountancysector. De integratie van Peppol via Storecove als Peppol access point en de omarming van e-facturatie vormden dan ook een logische stap in onze bedrijfsvisie en implementatie van onze software. Het zorgt niet alleen voor een veiligere verzending van facturen dankzij een aantal digitale controlemechanismen, maar ook voor een eenvoudigere verwerking wegens de hogere automatisering in Yuki. De voordelen van Peppol sluiten dan ook naadloos aan bij de kernwaarden van Yuki en we kijken enorm uit naar wat de toekomst voor ons in petto heeft. Stay tuned!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van alle veranderingen in de sector?