Direct naar de contentDirect naar de footer

Visma zet haar strategische tocht door België verder met Syneton als derde overname in cloud accountancy

Visma rijgt de verschillende softwarebedrijven vlotjes aan elkaar. Syneton, de Belgische marktleider op het gebied van kantoorbeheer voor accountants, is de volgende strategische overname. Yuki beet de spits af. In augustus 2020 vielen wij in de prijzen en fladderden we als eerste Belgische bedrijf onder de vleugels van Visma. Als Europees leider in cloudbedrijfoplossingen, een hele eer. Ook het Belgische Admisol, een bedrijf in online boekhoudsoftware volgde niet veel later. Het zuiver monopolie duurde dus niet lang. En zo drukt Visma haar stempel in de Belgische accountancy- en ERP-markt. 

Genoeg over Visma, wie is Syneton? 

Syneton werd opgericht in 2001 en biedt kantoorbeheersoftware voor accountantskantoren. Ze voorzien digitale tools die de werking van het kantoor vereenvoudigen en automatiseren (zowel on-premise Admin-IS / Admin-Consult als in de cloud AdminPulse). Wat zit er in een softwarepakket voor kantoorbeheer? 

  • tijdregistratie, projectmanagement, klantmanagement (CRM),
  • medewerkersmanagement (HRM),
  • contactmanagement,
  • rapportagetools

Met 35 medewerkers en 1.200 accountantskantoren op hun naam mogen we Syneton marktleider noemen. 

Succes door eigenzinnigheid wordt beloond

Noem Visma geen organisatie. Een organisme is meer typerend. Want Visma houdt niet van hiërarchische watervalsystemen of regels even recht als een richel. Elk overgenomen bedrijf is al succesvol omdat ze weten wat hun sterktes zijn en hoe ze die moeten inzetten op de Belgische markt. Visma wil dat succes niet platwalsen als corporate machine, maar er net van leren. Daarom verenigt Visma ieders expertise met veel ruimte voor eigenzinnigheid. Syneton houdt dus haar naam én zet de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. Ook de bestaande samenwerkingen en onafhankelijkheid blijven gegarandeerd. 

Win-win 

“De samenwerking met Visma geeft ons zowel nationaal als internationaal nog meer armslag om ons platform verder uit te bouwen zegt Christophe Haan, CEO van Syneton”. Ook Visma ziet veel toegevoegde waarde in de overname, beiden kennen de branche goed. John Reynders, Area Director Benelux Visma: We zijn enorm verheugd met het feit dat nu ook Belgisch marktleider Syneton ervoor kiest om onderdeel te worden van onze groeiende Visma-familie. 

Geïnteresseerd in Visma of Syneton? Lees dan zeker verder. 

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers,  1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020 is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het software aanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 25 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud- en softwareoplossingen. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Over Syneton

Syneton, actief in België en Luxemburg, biedt kantoorbeheersoftware voor accountantskantoren aan die de werking van het kantoor vereenvoudigt en automatiseert (tijdregistratie, projectmanagement, klantmanagement (CRM), medewerkersmanagement (HRM), contactmanagement en rapportagetools). Syneton is marktleider in België met ruim 1.200 accountantskantoren met zowel on-premise oplossingen (Admin-IS & Admin-Consult) als een cloudoplossing (AdminPulse).