Direct naar de contentDirect naar de footer

Yuki investeert samen met Pantarein Publishing & Pantarein Water in 650 bomen voor een bedrijfsbos in Tielt-Winge. Bekijk de uitzending hier.

Samen met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en tientallen medewerkers, klanten, familie en vrienden leggen ze er een bedrijfsbos aan, dat meteen zal leiden tot een hogere biodiversiteit. De drie bedrijven planten bomen op een stuk van ongeveer 2.500 m2, maar het totale bos zal de komende jaren nog een flink stuk groter worden. Het wordt opengesteld voor iedereen die er wil van genieten.

Passend bij de filosofie van Yuki 

Voor alle betrokken bedrijven past een eigen stuk bedrijfsbos perfect bij wie ze zijn en hoe ze functioneren. “Als cloud boekhoudsoftware werken wij zoveel mogelijk digitaal. Dat spaart heel wat bomen én kilometers. Toch pleiten wij ook zeker voor fysieke meetings. Afgelopen jaren heeft alleen maar aangetoond dat samenkomen belangrijk is. Dan is het plezant dat er aangename, groene leefplekken bestaan waar mensen geïnspireerd kunnen raken door natuur en bos, zo klinkt het bij Ellen Sano van Visma | yuki. “De aanplant van een bedrijfsbos is slechts een begin. We we willen ook verdere initiatieven nemen om als bedrijf milieubewuster te zijn, zoals een groen wagenpark bijvoorbeeld.”  

Als cloud boekhoudsoftware werken we zoveel mogelijk digitaal. Dat spaart heel wat bomen én kilometers.

Het opzet van het initiatief

Het initiatief dat in Tielt-Winge start – maar ook een vervolg kent in verschillende andere steden en gemeenten – is eenvoudig: tientallen hectare extra bos realiseren in Vlaanderen, en dat samen met de lokale overheden en ondernemers. Het initiatief gaat uit van Forest Fwd (lees ‘Forest Forward’), het eerste privébedrijf in ons land dat bedrijfsbossen aanlegt. In Tielt-Winge gebeurt de aanleg op een perceel dat eigendom is van Natuurpunt. 

Het Grootste Bos wordt niet zomaar een doorsnee bos. Het gaat om de aanleg van ruim 650 bomen, vlakbij het Tafelbos in Binkom, op de grens van de gemeenten Lubbeek en Tielt-Winge, en het Boekhoutbos. Het Tafelbos is vandaag al een historisch permanent bos en een restant van een 18de eeuws Hagelands woud aan de bovenloop van de Winge. Met de uitbreiding van Het Grootste Bos krijgt dit stukje natuur er een mooie uitbreiding bij. Lees meer over de aanplant in dit artikel.