Direct naar de contentDirect naar de footer

Zaakvoerders focussen zich vaak vooral op de klant, waardoor ze vergeten stil te staan bij hun eigen bedrijfscultuur.

Wil je anticiperen op de toekomst en nieuwe medewerkers aantrekken die ook nog perfect matchen met je bedrijfsprofiel, dan is het belangrijk dat jij in de eerste plaats goed weet waarvoor je bedrijf staat en welke langetermijnvisie je hebt. Maak hier voldoende tijd voor. Want hoe helderder het beeld, hoe gemakkelijker het is om het juiste talent te selecteren die je doelstellingen kunnen waarmaken.

00:00
00:00
01:29

Waarden geven je een duidelijke richting

Pauzeer voor even de ratrace en neem de tijd om tot de kern van jouw kantoor te komen. Doe de strategische oefening

  1. Wat is je missie en visie?
  2. Welke waarden zijn belangrijk?
  3. Welke klanten en medewerkers passen in dit plaatje?

Schrijf ze. Schreeuw ze. Scandeer ze.

Met een goede portie gevoel, gezond verstand en een beetje soul-searching kan je de belangrijkste waarden van je accountancykantoor van in het begin scherpstellen. Door je waarden uit te schrijven, ga je ernaar werken, leven en krijgen ze voor elk individu binnen de organisatie betekenis. Zij vormen het stokpaardje voor alles – van product, operationele processen tot teamspirit en klanttevredenheid. Zelfs wanneer de zaken even wat moeilijker lopen, dan hebben jij en je team meteen een houvast.

Doe zelf ook de DNA-oefening

Van Corenland, yuki-partner én zaakvoerder van Fiscadvies vertelde in een interview:

In het verleden heb ik mensen te vaak willen meetrekken in mijn verhaal. Maar nu weet ik: als iemand er niet in wil meestappen, dan scheiden onze wegen en is dat het beste voor iedereen. We zijn niet het goedkoopste boekhoudkantoor, maar daartegenover staat wel een enorm hoge kwaliteit. En dat bereik je alleen met de juiste medewerkers, de juiste klanten en de juiste digitale tools. Alles wat daar niet in past, moet je zonder schuldgevoelens laten gaan.

Door je waarden scherp te stellen, kan je focussen. Eens gevestigd, geven ze kracht en een duidelijke richting.

Plan van aanpak nodig voor meer cultuur op kantoor?