Direct naar de contentDirect naar de footer

We zeggen het vaker: Yuki wil je boekhouding slimmer, eenvoudiger en leuker maken. Door in te zetten op online boekhouden proberen we jou niet alleen te ontzorgen en ondersteunen, maar laten we je ook focussen op wat écht belangrijk is: de optimalisatie en efficiëntie van je kantoor of onderneming. De vraag rijst dan natuurlijk meteen… slagen we daar als accounting software wel in? Zien onze accountantskantoren Yuki daadwerkelijk als rasechte partner? En spelen onze features, onboarding en servicing wel voldoende in op de noden van de sector? Samen met Benjamin Daemen, founder van Creative Finance, keren we onze Yuki-software binnenstebuiten, dus… let’s find out!

Hoe zou je Creative Finance omschrijven?

Creative Finance is een klein boekhoudkantoor dat vier jaar geleden werd opgericht met een sterke focus op de creatieve sector. We staan dicht bij onze klantenportefeuille, zowel qua visie als qua werkwijze als qua mentaliteit, waardoor we op het eerste gezicht misschien een atypisch boekhoudkantoor kunnen lijken. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk jonge, gemotiveerde mensen die niet alleen genieten van een moderne, digitale manier van werken, maar ook sterk bijdragen aan onze leuke, losse en informele werksfeer. Kortom, Creative Finance is ‘iets anders’ en heeft een andere blik op de boekhoudwereld, waardoor we een unieke positie binnen de sector innemen. 

Wat zijn voor jou de sterktes van onze Yuki-software? 

Voor ons is Yuki de perfecte oplossing, dus wij zien heel wat sterktes. De Yuki-software zorgt ervoor dat we de boekhouding dag na dag kunnen bijwerken, waardoor we op ieder moment een mooi overzicht behouden van onze verschillende klanten. Wanneer de klanten consistent aanleveren, wat bij ons het geval is, heb je een boekhouding die constant up-to-date is. En klopt! Op die real-time cijfers en data kan je dan ook analyses doen, wat enorm waardevolle inzichten biedt, zowel voor ons als accountant als voor de ondernemer zelf. We zien deze up-to-date transparantie als een enorme sterkte.

De Yuki-software zorgt ervoor dat we de boekhouding dag na dag kunnen bijwerken, waardoor we op elk moment een mooi overzicht behouden van onze verschillende klanten.

Als je een favoriete Yuki-feature zou moeten kiezen: wat kies je dan?

Als we maar één Yuki-feature zouden mogen belichten, kiezen we voor het feit dat we één en hetzelfde domein of portaal met elkaar delen. Op die manier kijken zowel de accountant als de ondernemer naar precies dezelfde cijfers en documentverwerking, wat een constructieve en snelle communicatie in het systeem zélf mogelijk maakt. Door kort op de bal te spelen via de Yuki-software, krijgen we ook veel minder mailtjes en telefoontjes, wat een leuk extraatje en fijne bonus vormt.

Zou je Yuki als accounting software aanraden aan andere kantoren?

Van alle pakketten op de markt leunt Yuki het meest bij ons en onze klanten aan. Het feit dat wij met al onze administraties 100% op Yuki staan, spreekt boekdelen. We vinden immers dat Yuki het meest ‘mee’ is met de moderne, digitale noden en als software partner het best begrijpt wat accountants en ondernemers anno 21ste eeuw willen: inzicht in de cijfers en een boekhouding die up-to-date is. En het mooiste van alles? Als je Yuki op de juiste manier gebruikt, krijg je dat ook!

Wat zijn de concrete voordelen van zo’n up-to-date boekhouding?

Te allen tijde hebben wij bij Creative Finance een mooi en verhelderend inzicht in de financiële toestand van onze klanten. Dat is écht goud waard. Met een paar klikken op de knop zien we immers niet alleen waar onze ondernemers momenteel staan of hoe hun business loopt, maar kunnen we ook advies verlenen om dit verder te verbeteren en optimaliseren. Door de real-time cijfers kunnen we heel gepersonaliseerd, gedetailleerd én proactief werken - en die proactiviteit is volgens ons alleen mogelijk met een accounting software à la Yuki. 

Met een paar klikken op de knop zien we immers niet alleen waar onze ondernemers staan of hoe hun business momenteel loopt, maar kunnen we ook advies verlenen om dit verder te verbeteren en optimaliseren.

Hoe ervaart Creative Finance de partnership met Yuki?

We hebben een erg goede band met de mensen van Yuki. Zowel tijdens de onboarding als nu, tijdens onze business as usual, kunnen we voortdurend terugvallen op de ondersteuning en ontzorging van de Customer Success Professional. Met ons kantoor ervaren we Yuki als erg vriendelijk, sterk klantgericht, ambitieus en meedenkend - wat zorgt voor een fijne, hands-on samenwerking. Daarnaast is het prettig dat ze, net als wij, op een jonge, moderne en dynamische manier communiceren. Dat hebben we graag en wordt intern bij ons erg geapprecieerd. Het moet niet te stijf zijn, toch?

Heb je nog een gouden tip voor kantoren die willen starten met Yuki?

Durf met je kantoor te focussen op één boekhoudpakket. Wij kozen met Creative Finance voor Yuki als solo-systeem en hebben er totaal geen spijt van. We begrijpen het Yuki-proces nu immers écht volledig, van A tot Z. Door de keuze voor één boekhoudsoftware, stel je je kantoor in staat om je gekozen systeem optimaal te gebruiken, wat alleen maar zorgt voor meer winst aan efficiëntie en rendement. Kortom, als je besluit om te kiezen voor een boekhoudsoftware, kan je er beter volledig voor gaan. 100%. En als je dan toch bezig bent… kies je best ineens Yuki! 

Benieuwd naar wat andere partners over onze Yuki-software te vertellen hebben?