Direct naar de contentDirect naar de footer

Online boekhouden, waar te beginnen?

De financiële wereld beweegt voortdurend. Niet alleen het dienstenaanbod en de procedures wijzigen sterk, maar ook de wensen en behoeftes van ondernemers veranderen drastisch. De vaak achterliggende reden van deze ontwikkelingen? Technologie. Met als resultaat? Een meer gedigitaliseerde sector. Om de continuïteit en groeikansen van je accountancykantoor of onderneming te waarborgen, kan je niet langer om deze digitalisering-trend heen. Wil jij ook starten met online boekhouden, maar weet je niet waar te beginnen? Op deze pagina vind je handige tips & tricks om stapsgewijs over te schakelen op een gedigitaliseerde boekhouding!

Wat is online boekhouden?

Online boekhouden, digitaal boekhouden of cloud boekhouden? Dat betekent het digitaal bijhouden en gecontroleerd verwerken van je financiële administratie. Gedaan met een chaotische boekhouding van lades vol fysieke documentatie, rondslingerende facturen, verkreukelde bonnetjes en overvolle archiefkasten! Vandaag beheer je je boekhouding beter digitaal, via een moderne, online boekhoudsoftware. De administratie wordt op die manier veilig opgeslagen in de cloud - en is altijd en overal toegankelijk. Klaar om te starten met je online boekhouding? Let’s go!

Waarom je boekhouding digitaliseren?

Door te digitaliseren en sterker in te zetten op online boekhouden, speel je niet alleen in op de huidige wensen en noden van de ondernemers en accountancysector, maar bespaar je ook heel wat tijd en kosten. Koppel dit aan meer inzichten en grip op je (werk)processen en… online boekhouden wordt enórm interessant voor toekomstgerichte accountants. Je cruciale documenten, contracten en overeenkomsten staan niet langer in een fysiek archief, maar vallen altijd - en overal! - te raadplegen, bewerken én verwerken. Slimmer werken? Via digitaal boekhouden kan dat zeker.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Starten met online boekhouden?