Direct naar de contentDirect naar de footer

COVID-19 zorgde al voor economische opschudding en vandaag leidt een energiecrisis tot  ongeziene inflatie. Een nieuwe realiteit, waardoor bedrijven opnieuw door een woelige zee moeten navigeren. En dan kan je wel een goed kompas gebruiken. Feitelijke informatie die ervoor zorgt dat je de juiste richting uitvaart. Dat je mensen veilig zijn. En dat wat je belooft hebt, ook echt bij je klanten aankomt. Dat is precies wat je krijgt als je aan data-driven management doet: het slim inzetten van de vele data die de hedendaagse technologie je levert.

Waarom data-driven management?

Data tonen je de realiteit. Ze geven aan welke richting je bedrijf -  en dat van je klanten - uitgaat. Ze laten niets aan het toeval over, maar zorgen voor inzichten. Zodat je de impact van interne en externe factoren tijdig kan inschatten en aanpakken. Door een juiste beslissing te nemen. Eentje waarbij ratio primeert. 

In 2023 zullen stijgende loonkosten alleen al een ongeziene invloed hebben op je accountancykantoor. Weet je precies hoeveel extra marge je zal moeten creëren om die meerkost te dragen? En is die capaciteit er binnen de huidige organisatie? Is er nood aan automatisatie om bepaalde workflows te optimaliseren? Misschien is dit hét moment om een vernieuwd aanbod op de markt te brengen? Om van diensten naar meer dienstverlening te gaan? 

Meer lezen over de veranderende rol van je backoffice? Je ontdekt onze tips hier.

Nog niet helemaal overtuigd van het nut van data? Een onderzoek van McKinsey* toont aan dat data-driven organisaties 23 keer meer kans hebben om klanten aan te trekken, 6 keer meer kans op terugkerende klanten en 19 keer meer kans om winst te boeken.

Data-driven organisaties hebben 23 keer meer kans hebben om klanten aan te trekken, 6 keer meer kans op terugkerende klanten en 19 keer meer kans om winst te boeken.

*Bron McKinsey https://www.mckinsey.com/capabilities/growth-marketing-and-sales/our-insights/five-facts-how-customer-analytics-boosts-corporate-performance

Inzicht en controle

Alle cijfers tot je beschikking, op eender welk moment en altijd op maat van jouw organisatie en vooropgestelde doelen: dat is wat data-driven management je oplevert. Inzicht om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Want in een snel veranderende economische omgeving is er geen ruimte om een kwartaal na datum de juiste cijfers te ontvangen. Ze moeten dagelijks up-to-date zijn, zodat we ons schip elke dag de juiste kant op krijgen. Ook in woelige waters. Zo hou je maximaal controle en creëer je zekerheid. Rust voor jezelf, je medewerkers en je klanten.

Gebruik het nieuwe jaar om nieuwe professionele doelstellingen te bepalen en die om te zetten in meetbare KPI’s. Richt je dashboard in om het dagdagelijks te kunnen opvolgen. Maak de vooruitgang van jouw organisatie meetbaar en navigeer op basis van die cijfers naar dat vooropgestelde doel. 

Ga vandaag nog aan de slag met deze tips:

  • Zorg voor de kwaliteit van je data. De juiste tools, zoals Yuki, leveren correcte info.
  • Maak afspraken over hoe ze geïnterpreteerd (moeten) worden.
  • Blijf gefocust. Bouw een overzicht met een handvol KPI’s zodat je jezelf niet verliest in te veel data.
  • Bepaal ownership: wie gaat de data intern beheren. Leg meteen de GDPR-verantwoordelijkheid bij die persoon

Nog meer weten over data-driven management? Download dan nu ons e-book.