Direct naar de contentDirect naar de footer

De kantoorprocessen vereenvoudigen, de interne werking optimaliseren en de verschillende workflows efficiënt digitaliseren: met die glasheldere boodschap nam accountantskantoor Van Den Neste enkele jaren geleden contact op met Yuki. Wat startte, was een lang, hobbelig en moeizaam traject, met vallen en opstaan, maar wél eentje dat geleid heeft tot een digitale transformatie met enorm veel positieve wijzigingen en verbeteringen, aldus Tom Ledermann, vennoot bij accountantskantoor Van Den Neste. Door de implementatie van de Yuki-software leerden ze de sterktes en zwaktes van hun medewerkers kennen, stelden ze hun bedrijfsvisie en -strategie op scherp, speelden ze in op de huidige trends en ontwikkelingen binnen de sector én wisten ze hun efficiëntie en rendement drastisch te verhogen. Benieuwd naar hoe Yuki de digitale transformatie van Van Den Neste heeft aangepakt? Veel lees- en kijkplezier!

00:00
00:00
01:56

10 lessen van Van Den Neste om te digitaliseren met Yuki

  1. Neem met je accountantskantoor uitgebreid de tijd om je nieuwe boekhoudsoftware te implementeren en je digitale transformatie vorm te geven. 
  2. Afhankelijk van de grootte van je kantoor is het niet realistisch om meteen - en integraal - afscheid te nemen van je oude softwarepakket.
  3. Dwing de nieuwe software niet op bij je medewerkers: ga erover in gesprek met je personeel en voorzie voldoende ruimte voor input en feedback.
  4. Grote veranderingen, zoals de digitale transformatie van je accountantskantoor, gaan sowieso gepaard met erg veel begeleiding en opleiding. 
  5. Zorg dat je op de werkvloer enkele medewerkers hebt die de meerwaarde van online boekhouden begrijpen en mee aan de kar willen trekken. 
  6. Stel één duidelijke verantwoordelijke aan, die de tijd, ruimte en ondersteuning krijgt om de nieuwe boekhoudsoftware tot in de puntjes te doorgronden. 
  7. Doorloop het volledige boekhoudproces, inclusief de verwerking van een volledig boekjaar en de jaarafsluiting. Ingewerkt ben je pas na één jaar. 
  8. Kies de juiste dossiers om met je digitale transformatie te starten: je begint best niet met de meest complexe dossiers tijdens je prille opstartfase.
  9. Laat je medewerker zélf kiezen welke dossiers ze op Yuki willen zetten. Zo kunnen ze de implementatie van de boekhoudsoftware op eigen tempo omarmen. 
  10. Durf het hobbelige parcours te bewandelen: je leert nóg meer van de dingen die je in eerste instantie verkeerd uitvoert dan van de dingen die je meteen juist doet.

Wat ons over de streep heeft getrokken om met Yuki samen te werken was uiteindelijk de eenvoud. Het is een waanzinnig leuk platform waar de klant op een zeer eenvoudige en gemakkelijke manier mee aan de slag kan gaan.

Wim Van Den Neste, Zaakvoerder

2500 ondernemers met software op maat

Van Den Neste is een familiaal kantoor dat 40 jaar geleden als eenmanszaak startte vanuit een garage. Vandaag telt het accountantskantoor meer dan 60 medewerkers verspreid over 7 vestigingen en ondersteunt het 2500 ondernemers, waarvan het merendeel uitsluitend met Yuki werkt. Om Yuki zo’n geweldig succesverhaal te maken, zijn ze gestart met een select groepje, dat zich volledig heeft ingewerkt in de boekhoudsoftware, hebben ze bewust hun medewerkers bij elke stap van de digitale transformatie betrokken én genieten ze - tot op de dag van vandaag! - van een nauwe, constructieve samenwerking met hun persoonlijke Customer Success Professional. Over een geslaagde digitale transformatie gesproken!

Wil je meer weten over Yuki’s begeleiding tijdens je digitale transformatie?