Direct naar de contentDirect naar de footer

Een heldere missie om ondernemingen gezond te laten groeien, een gedreven team dat met plezier ‘the extra mile’ gaat en een doorgedreven digitale mindset: meer had ADE Consultants niet nodig om haar digitale transitie kracht bij te zetten. In dit artikel nemen we grondig ADE Consultants’ keuze voor Yuki onder de loep, kijken we naar de veranderende noden in de sector, bespreken we de uitdagingen en aandachtspunten van digitalisering en focussen we ons op de vele voordelen van een boekhoudsoftware. Kortom, sta jij op het punt om over te stappen naar een nieuw boekhoudpakket? Lees dan zeker verder!

Met volle goesting springen in het diepe

Bij ADE Consultants heerste er niet alleen een gevoel van noodzaak, maar ook van goesting op vlak van digitalisering. Ze wilden immers de voortdurende papieren verwerking, het nijpende personeelstekort en de torenhoge werkdruk aan banden leggen. Hoe juist? Door een modern en innovatief boekhoudpakket te kiezen. “En zo viel ons oog uiteindelijk op Yuki”, aldus Ellen Loots, bestuurder van ADE Consultants. “De keuze voor Yuki was liefde op het eerste gezicht. Een ander pakket is eigenlijk nooit aan de orde geweest. We hebben dan ook van in het prille begin beslist om al onze klanten op Yuki te zetten.”

“Deze verandering liep echter niet zonder slag of stoot, zelfs al waren we super enthousiast over de mogelijkheden”, geeft Ellen Loots eerlijk toe. “Elke verandering brengt immers heel wat uitdagingen met zich mee, zeker in de prille beginfase. Gelukkig was mijn team zich daar bewust van, waren we er grondig op voorbereid, hadden we een duidelijke toekomstvisie en focusten we ons op onze stip aan de horizon: de vele pluspunten en het rendement. Vandaag, anno 2024, loopt alles vlot en zijn we super tevreden dat we de overstap naar een nieuw boekhoudpakket gemaakt hebben. En we zijn nog steeds overtuigde Yuki-believers!”

Het eerste jaar moesten we echt doorbijten en leek het wel alsof we juist mínder efficiënt werkten. Nu beseffen we dat we toen zoekende en lerende waren, maar op dat moment was dat toch even doorbijten.

Uitdagingen om samen te overwinnen

De persoonlijke begeleiding van Yuki was cruciaal tijdens onze implementatiefase”, benadrukt Ellen. “Van de live onboarding-sessies tot de vele support-pagina's en video’s, van onze vaste Customer Success Professional tot de gepersonaliseerde, mensgerichte aanpak: we hebben tijdens onze opstart veel gehad aan Yuki. Dit zorgde voor een solide kennisbasis onder ons personeel, voor een constructieve samenwerking en voor heel wat wederzijds vertrouwen. We hadden van de start het gevoel dat we met Yuki een echte partner hadden gevonden om onze boekhouding te moderniseren.”

Ook de klanten werden vanaf de start betrokken bij de Yuki-transitie. Ellen Loots beschrijft dit als volgt: “We hebben sterk geïnvesteerd in de ondersteuning van ons personeel om hun soft skills te verbeteren en verdiepen. De software van Yuki ontzorgt ons immers op vlak van onze tijdrovende en handmatige routinetaken, wat ons kantoor in staat stelt om veel meer in te zetten op klantencontact, op strategische adviesverlening en op diepgaande financiële analyse. Dat voelden onze klanten meteen.” Ook stond ADE Consultants voldoende stil bij transparante communicatie, zodat elke ondernemer wist wat de meerwaarde zou vormen.

Door duidelijk te communiceren over de verwachtingen, uitdagingen en toegevoegde waarde, zagen onze ondernemers meteen het rendement en de meerwaarde voor hun bedrijf. We zijn dan ook geen enkele klant verloren.

Features die niet meer zijn weg te denken

Volgens Ellen Loots was het innovatieve karakter van Yuki dé reden voor ADE Consultants om voor een nieuw boekhoudpakket te kiezen. “We zijn grote fan van de functionaliteiten en features”, bevestigt Ellen. “De software is zo ingericht dat je te allen tijde real-time inzicht hebt in de boekhouding. Ook worden er voortdurend automatische controles uitgevoerd, krijg je via de Automatisatiemonitor concrete tips om een hogere automatisatie te verkrijgen en heb je steeds de mogelijkheid om door te klikken naar een specifieke factuur. Kortom, je bent steeds volledig up-to-date en op de hoogte. Momenteel zitten we aan een automatisatiegraad van 60%, maar we zijn ervan overtuigd dat we binnenkort onze automatisatie kunnen optrekken naar 70%!”

Ook stipt Ellen, naast de Kwaliteitsmonitor en de ijzersterke OCR-herkenning, graag even de SODA- en CODA-automatisering aan. “Voor ons is de SODA- en CODA-automatisatie écht niet meer weg te denken. Dat vormt een gigantische meerwaarde. Ook de verplichte e-facturatie via Peppol omarmen wij - én onze klanten! - volledig. Geweldig om te zien dat Yuki daar ook vol op inzet! Bovendien biedt Yuki de mogelijkheid om eenvoudig te synchroniseren met andere softwarepartners, wat niet alleen ons gebruiksgemak verhoogt, maar ook zorgt voor een gefundeerde basis om grondig advies te verlenen.” het gebruiksgemak dat we yuki kunnen synchroniseren met zoveel anders software huizen maakt het echt wel heel fijn om op een gegronde basis extra advies te kunnen verlenen!

Dankzij onze software merken we dat we aan efficiëntie en diepgang winnen. Ook de btw-drukte wordt door het werken met Yuki beter gespreid, wat vervolgens op zijn beurt weer leidt tot een betere adviesverlening.

De rooskleurige toekomst van ADE Consultants

De digitale transformatie biedt ADE Consultants heel wat voordelen. Nu de uitdagingen van de onboarding achter de rug zijn, de software diepgaand gekend is en de interne processen op de werkvloer gestroomlijnd worden, plukken Ellen en haar team écht de vruchten. “Daarnaast vormt ons uithangbord als ‘digitaal accountantskantoor' ook een meerwaarde”, zegt Ellen Loots. “Jongere ondernemers staan namelijk zo digitaal in het leven en verwachten hetzelfde van hun accountant. Door Yuki kunnen wij hieraan tegemoetkomen - en dat zien we in onze klantenportefeuille en -aantallen!”

Ook op de arbeidsmarkt heeft ADE Consultants dankzij hun keuze voor nieuw boekhoudpakket een mooi streepje voor. Pas afgestudeerde accountants willen immers digitaal, automatisch en gebruiksvriendelijk kunnen werken. Liefst in de cloud, waar en wanneer ze willen. Doordat ADE Consultants deze mogelijkheid aanbiedt, positioneert het kantoor zich als een jeugdige, moderne en aantrekkelijke werkgever. Om over de financiële voordelen nog maar te zwijgen. “Niet alleen hebben we onze dienstverlening aanzienlijk verbeterd, maar ook zien we een positieve invloed op onze financiën. Over een win-win gesproken!”

Klaar om ook over te stappen naar een nieuw boekhoudpakket? Ontdek de voordelen van Yuki!