Direct naar de contentDirect naar de footer

Wanneer een Yuki-partner ‘in the spotlight’ wordt gezet door AccountancyVandaag? Dan zijn we er natuurlijk als de kippen bij om dat interview te delen op onze website! Ben je ook zo benieuwd naar wat het Lummense Fiskaal Advieskantoor Vangermeersch te vertellen heeft over de Yuki-software, de wederzijdse samenwerking en de achterliggende redenen waarom ze met hun kantoor volop de kaart van digitalisering hebben getrokken? Lees gauw verder, want wij geven je hieronder graag een samenvatting van het volledige interview!

Een kantoor in volle verandering

Vangermeersch bestaat vandaag uit een enthousiast, zeskoppig team van pure ‘girl power’, met Machteld Vangermeersch als leading lady. Zij nam in 2000 het kantoor van haar vader over, zorgde voor een nieuwe wind op de werkvloer en maakte de voorbije jaren, in nauwe samenwerking met Yuki, duchtig werk van de digitalisering van het kantoor. Mét resultaat! Machteld beschrijft dit zelf als volgt:

“In 2000 nam ik het kantoor van mijn vader over en bouwde vervolgens Vangermeersch uit tot een stabiel team van zes. Ik vind het enorm belangrijk om die familiale sfeer levend te houden en hecht veel belang aan een gezonde work-life balance, met voldoende plaats voor je gezin. Hier moet zelden overgewerkt worden en weekendwerk is al helemaal niet aan de orde. Ook niet tijdens de drukke btw-periodes, neen!”

Sinds we zijn overgeschakeld van Basecone naar Yuki, konden we écht werk maken van de digitalisering van ons kantoor. Met resultaat

Machteld Vangermeersch

Yuki’s betrokken ondersteuning op maat

Bij Machtelds collega’s, Laura Claes en Britt Wendrickx, weerklinken dezelfde positieve geluiden over de samenwerking met Yuki. Zij waren niet alleen verantwoordelijk voor de algemene digitalisering van Fiskaal Advieskantoor Vangermeersch, maar leerden tijdens de implementatie ook alle kneepjes van de Yuki-software kennen:

“We zijn super tevreden over Yuki. Niet alleen de doorgedreven en betrokken support van ons vast Yuki-aanspreekpunt, Customer Success Professional Anja, maar ook de bereidheid van Yuki om op maat van ons kantoor te werken en om daadwerkelijk met onze input aan de slag te gaan: heel fijn! Daarnaast boeken we ook veel efficiëntiewinst dankzij Yuki’s automatisering. We waren op zich al goed georganiseerd met onze backoffice, waardoor zware piekmomenten sowieso zelden waren, maar nu? Nu zijn er gewoon géén btw-pieken meer!” 

Tips voor een succesvolle digitalisering

Volgens Machteld Vangermeersch is het als modern accountantskantoor écht nodig om de digitale stap te zetten. Ze lijst bovendien nog drie zaken op om in gedachten te houden tijdens de overstap naar een nieuwe boekhoudsoftware:

  • Durf de stap zetten. Veranderen is moeilijk en vraagt heel wat lef, maar dit mag je niet weerhouden om de juiste keuzes te maken. Neem je tijd, durf oude methodes los te laten en kies het perfecte boekhoudpakket op maat van jouw kantoor.
  • Geef je jongere collega’s het vertrouwen om de digitalisering in handen te nemen. De meesten onder hen zijn digital natives met een moderne mindset. Zij vormen écht de aangewezen personen om je digitale professionalisering op de rails te krijgen.
  • Denk aan de toekomstbestendigheid van je kantoor. Als digitaal accountantskantoor met een moderne manier van werken trek je niet alleen gemakkelijker jong talent aan, maar wordt je kantoor ook veel interessanter voor moderne ondernemers.

Wil je het oorspronkelijke artikel lezen? Surf dan snel naar het volledige interview van AccountancyVandaag via deze link.

Wil jij meer weten over hoe Yuki jouw digitalisering in goede banen kan leiden?