Direct naar de contentDirect naar de footer

Wil je graag met je accountantskantoor digitaliseren, maar weet je niet goed waar te beginnen? Je bent lang niet het enige kantoor met deze uitdaging! De implementatie van digitalisatie, automatisering en nieuwe trends kan namelijk erg overweldigend lijken - zéker zonder concrete tips, tricks, tools of sturing. Om die reden biedt Yuki’s Maturity Model een gestructureerd kader aan om jouw digitale transformatie aan te pakken. Wil jij je accountantskantoor zo efficiënt, gestroomlijnd én doelgericht mogelijk maken? Lees dan snel deze blog en ontdek alles over ons Maturity Model en jouw rol als moderne accountant

Wat is een Maturity Model?

First things first: een Maturity Model is een handige, overzichtelijke visualisatie die de digitale volwassenheid van je kantoor aantoont. Het biedt je accountantskantoor niet alleen een gestructureerde voorstelling om je huidige digitale status en interne processen te beoordelen, maar geeft je meteen ook een concreet stappenplan aan de hand van verschillende handleidingen. Yuki’s Maturity Model bestaat immers uit verschillende fases, waardoor je inzicht krijgt in de digitaliseringsgraad van je accountantskantoor en de volgende stappen en optimalisaties kunt bepalen. Kortom, Yuki’s Maturity Model levert jouw accountantskantoor een hands-on werkdocument aan om verder te kunnen digitaliseren.

Benieuwd in welke fase van digitalisering jouw kantoor zich vandaag bevindt en welke stappen je kunt nemen?

Wat is de meerwaarde van een Maturity Model? 

Het gebruik van een Maturity Model bezorgt jouw accountantskantoor verschillende voordelen. We lijsten hieronder de voornaamste pluspunten op:

Het Maturity Model kan gebruikt worden als een duidelijke roadmap voor de digitale transformatie van je accountantskantoor.

Hoe kan jouw kantoor dit Maturity Model gebruiken?

Het Maturity Model vormt een duidelijke roadmap voor de digitale transformatie van je accountantskantoor. Het biedt je immers een duidelijk stappenplan, niet alleen om je huidige digitaliseringsgraad te identificeren, maar ook om tastbare doelstellingen op te stellen om het gewenste digitale volwassenheidsniveau te bereiken. Deze doelstellingen kunnen vervolgens in een concreet - en door alle betrokkenen gedragen - stappenplan worden gebundeld om de digitale transformatie van je accountantskantoor gestroomlijnd en efficiënt te laten verlopen. Bovendien fungeert het Maturity Model als meetinstrument om te zien of je voldoende vorderingen maakt. Klaar om je digitale transformatie vast te pakken?!

Je merkt het meteen: Yuki’s Maturity Model biedt je kantoor heel wat voordelen en zorgt voor een gestructureerde, visuele en duidelijke benadering om de digitale transformatie van je accountantskantoor te begeleiden en vorm te geven. Ben je klaar om, stapsgewijs én op eigen tempo, met je kantoor te digitaliseren? Gebruik dan het Maturity Model als krachtige, concrete tool om je accountantskantoor klaar te stomen voor de modernisering in de sector, om je rol als moderne accountant te versterken en om in te spelen op de uitdagingen én opportuniteiten van een digitale wereld. Veel succes met je digitale transformatie!

Klaar om je digitale transformatie zo efficiënt, concreet en duidelijk mogelijk aan te pakken?