Direct naar de contentDirect naar de footer

Hoe is Tudors ontstaan?

Nico: ” Tudors accountancy is ontstaan door een samensmelting van twee kantoren (kantoor Nico Verhamme en kantoor Roel Verliefde).  Toen ik samen met Roel een bijscholing volgde grapte ik al lachend ‘Wanneer moet ik je kantoor overnemen?’. Het grapje is echter in Roel zijn hoofd blijven hangen en zo zijn we later in contact gekomen. We hebben onze krachten gebundeld en onze beide kantoren zijn samen gekomen onder de naam Tudors Accountancy. We krijgen vaak de vraag van waar onze naam komt (van de dynastie? van de serie?). Maar het is zo dat onze nieuwe kantoor gevestigd is waar vroeger een antiekhandelaar zat, namelijk Tudors Antiek.”

Wat drijft jullie als accountants?

Pieter: “Simpel. Wij willen klanten adviseren en bijstaan, en dit zowel boekhoudkundig als fiscaal. En dit zo efficiënt mogelijk. Door te werken met Yuki hebben wij meer tijd om te begeleiden.”

Hoe zijn jullie bij Yuki terechtgekomen? 

Pieter:  “Wel, we kregen uit het niets een telefoontje van Bart, Business Development bij Yuki. En dat telefoontje had zowat de perfecte timing. Wij waren namelijk op zoek naar een software die ons kon helpen bij het digitaliseren en automatiseren van onze manier van werken. Toen Bart ons liet zien wat hoe Yuki werkt en wat de mogelijkheden waren, waren we al helemaal verkocht. Toen ik hem al lachen uitdaagde dat ik dan overal ter wereld de boekhouding kon bijwerken en meer tijd had om me te focussen op het fietsen, beloofde Bart me dat ik zelfs tijdens de btw-periode volop kon oefenen om de Mont-Ventoux te beklimmen. En ja hoor, hij had helemaal gelijk. Ik heb heel wat extra tijd om te fietsen, en als de nood hoog is werk ik gewoon de workflow bij vanop mijn crosstrainer . Het is trouwens voor iedereen op het kantoor nu heel wat handiger om tijdens de btw-periode naar het buitenland te gaan.”

Jullie hebben onlangs de Fast Growing Award gewonnen. Helemaal verdiend, want jullie hebben in jullie opstartfase al jullie klanten op Yuki gezet. Vanwaar deze radicale keuze?

Nico: “Wij vinden het belangrijk om ons kantoor en ook onze klanten klaar te maken voor het digitaliseren en automatiseren van de administratie. Boekhouden in z’n huidige vorm zal niet blijven bestaan, punt. Aangezien wij 100% achter onze keuze staan hebben wij dan ook besloten om het van de eerste keer goed te doen en 100% voor digitalisatie te gaan. En daarmee bedoelen we dus ook al onze dossiers met Yuki te verwerken.”

Pieter:” Je moet het zo zien: deze digitalisering is niet enkel voor ons een verademing, maar ook een verrijking voor onze klanten. Ze krijgen transparante inzichten en duidelijke inzichten, en dankzij de verschillende manieren om aan te leveren vindt elke klant zijn gading.“

Hoe hebben jullie de digitale overstap bij jullie klanten aangebracht?

Nico: “Eerst hebben we onze klanten kort individueel gecontacteerd, en via een seminarie (onder begeleiding van Bart van het Business Development team van Yuki) Yuki voorgesteld. Achteraf hebben wij dan individueel de klanten bijgestaan in het opstarten van hun boekhouding in Yuki. We hebben een duidelijke keuze gemaakt om in het begin hier veel tijd en energie in te steken, zodat onze klanten er vanaf het begin vlot mee weg zouden zijn. Zo maakten we zo ook bewust van het belang van correct en tijdig aanleveren. En dat spaart op termijn net tijd en energie uit.”