Direct naar de contentDirect naar de footer

De deadline voor de jaarafsluiting nadert. Voel jij het ook al opborrelen? Stress. Frustratie. Ongemak. En elk jaar opnieuw heel wat gedoe. Voor veel financieel verantwoordelijken betekent dit immers vaak een tijdrovende klus. Wat komt er alweer allemaal bij kijken? Welke cruciale aandachtspunten zijn er? En, misschien zelfs nog belangrijker: hoe kom je deze periode zo soepel mogelijk door? De tip van Tante Yuki: werk slimmer, niet harder. Yes, dat heb je goed gelezen. En deze blog neemt je met plezier mee om de jaarafsluiting zo gebruiksvriendelijk en vlot mogelijk aan te pakken!

De jaarafsluiting? Dat is verplichte kost voor elke organisatie. En vaak betekent dit ook een erg drukke periode voor de financieel verantwoordelijke. De takenlijst lijkt met de dag groter te worden: de volledigheid van de administratie controleren, de aangifte doen, de jaarrekening (laten) opstellen - je zou voor minder onrustig worden. Gelukkig kan je deze stress voor een aanzienlijk stuk reduceren door de juiste tools te gebruiken. Met een slim boekhoudpakket en een duidelijke checklist creëer je namelijk een helder overzicht en zie je in één oogopslag welke onderdelen extra aandacht vereisen. Kortom, de jaarafsluiting? Dat wordt voortaan een fluitje van een cent!

Check, dubbelcheck en check het nog eens

Goed begonnen is half gewonnen. Toch?! Een huizenhoog cliché, maar wel eentje dat echt waar is, zéker voor de jaarafsluiting. Een goede voorbereiding scheelt je namelijk niet alleen behoorlijk wat tijd en extra werkzaamheden, maar ook een heleboel onnodige kopzorgen. Ook niet onbelangrijk! Een goede checklist, waarmee je snel en verhelderend alle actiepunten voor de jaarafsluiting kunt controleren, vormt dan ook een enorme meerwaarde voor financieel verantwoordelijken.

Ook een zorgeloze jaarafsluiting?

Download de checklist en krijg inzichten in de actiepunten

Om jou hierbij te helpen heeft Yuki gemakkelijkheidshalve reeds een eenvoudige checklist gecreëerd voor jou. Je moet het warm water niet opnieuw gaan uitvinden, toch? Deze checklist bestaat uit zes hoofdpunten waarmee je het jaar foutloos én volledig afsluit. Handig! Weet wél dat je er nog niet bent met enkel en alleen een checklist. Een goed softwarepakket, dat inspeelt op jouw noden en wensen, is minstens even belangrijk. Want zeg nu zelf: hoe zalig zou het zijn als jouw boekhoudpakket automatisch voor je bijhoudt welke facturen nog gecontroleerd moeten worden en welke documenten aangeleverd dienen te worden? Bye bye, onnodige foutjes. En hallo, efficiëntie! 

Investeer in een slim softwarepakket

Stapels fysieke facturen en bonnetjes zijn écht niet meer van deze tijd. Sorry, not sorry. Werk je anno 2023 nog steeds met een papieren administratie en handmatige verwerkingsprocessen? Dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter als financieel verantwoordelijke. Met de jaarafrekening voor de deur, is het dan ook hoog tijd om te investeren in een intelligent boekhoudpakket. De impact die automatisering heeft op de jaarafsluiting is immers groot. Gigantisch groot, eigenlijk. En het zou zonde zijn als financieel verantwoordelijke om daar niét de vruchten van te plukken.

Dankzij automatisering verwerk je een groot deel van de boekhouding automatisch en verminder je je manuele takenlast. Hoe hoger de automatiseringsgraad, hoe minder tijd je nog moet wijden aan administratieve zaken. Met als resultaat? Meer tijd om vooruit te kijken! Dit is namelijk de grootste kracht van automatisering: slimme software leidt tot een duidelijkere toekomstvisie en een betere focus op de groei van het bedrijf. Als financieel verantwoordelijke bespaar je tijd, werk je efficiënter én volg je op hoe het financieel met de onderneming gaat. Real-time, nota bene! Zo loop je niet meer achter de feiten aan tijdens de jaarafsluiting. Sounds great, right?!

Maak van de jaarafsluiting een eenvoudige klus

Wil jij ook de jaarafsluiting snel, betrouwbaar en correct kunnen afhandelen? Dat begrijpen we volledig. Sterker nog, Yuki wil jou, als financieel verantwoordelijke, daar zelfs graag bij helpen! Met Yuki’s slim boekhoudpakket begin je bij een periodieke controle waarmee de juistheid, tijdigheid én volledigheid van de administratie wordt gecontroleerd: zo bespaar je ongeveer vier uur werk per jaarrekening! Yuki’s kwaliteitsmonitor doet dit elke nacht volautomatisch en geeft je vervolgens een score op 21 verschillende onderdelen. Zo zie je in één oogopslag wat de aandachtspunten zijn en en kan je de ontbrekende stukken met één druk op de knop opvragen. Minder verwarring, meer rendement. What’s not to love?!

Kortom, met Yuki wordt de jaarafsluiting gemakkelijker, sneller - mogen we zelfs ‘prettiger’ zeggen?! - en hou jij veel meer tijd over voor zaken die er écht toe doen en meer toegevoegde waarde opleveren voor de organisatie. Music to your ears? Gelijk heb je! Download meteen onze checklist via onderstaande afbeelding en maak van je jaarafrekening voortaan kinderspel.

Ook een zorgeloze jaarafsluiting?

Download de checklist en krijg inzichten in de actiepunten