Direct naar de contentDirect naar de footer

Yuki ziet accountants als rasechte partners. En om die reden proberen we onze accountants zo goed mogelijk te ondersteunen met de juiste tools, onboarding en servicing. Zo willen we, via onze Yuki-partners, niet alleen bijdragen aan de financiële helderheid van ondernemers, maar ook zorgen dat de accountancysector geleidelijk aan kan digitaal transformeren en automatiseren. Maar… slaagt onze accounting software daar eigenlijk in? Zien accountants ons écht als een constructieve partner? En spelen onze Yuki-features wel voldoende in op de noden van een accountant? We gingen het gesprek aan met Turnhouts accountantskantoor HB Accountants en samen met Bart Huybrechts, oprichter en bezieler, en Tinne Van Gool, medevennoot, namen we de Yuki-software onder de loep van A tot Z. 

First things first, wat maakt HB Accountants uniek?

Zeggen dat HB Accountants uniek is, zouden we niet meteen beweren, maar we zijn wél erg trots op onze sterke punten. Wat ons namelijk onderscheidt van veel andere kantoren, is dat al onze medewerkers oprecht geïnteresseerd zijn in de bedrijven van onze klanten en van daaruit hun begeleiding verzorgen. We verdiepen ons echt in de klant: we denken mee, staan klaar om te helpen, willen het bedrijf in kwestie ten voeten uit leren kennen en stellen ons echt op als teamspeler. Dit zorgt voor een geweldige - en aanstekelijke! - synergie. Natuurlijk blijven de cijfers cruciaal en moeten we er als accountantskantoor voor zorgen dat de administratie klopt, maar de nauwe, transparante samenwerking met de ondernemer maakt het werk nog waardevoller en fijner.

Yuki geeft ons veel meer ruimte om proactief advies te verlenen, om gedetailleerde analyses te maken en om frequent, concreet en diepgaand klantcontact te onderhouden, doordat de boekhouding veel efficiënter verloopt.

Waarom heb je voor Yuki gekozen als boekhoudpakket? 

We zijn erg Yuki-minded, omdat we gewoonweg voelen dat de software ons de tools biedt om samen te werken aan de dromen van onze ondernemers. Yuki geeft ons veel meer ruimte om proactief advies te verlenen, om gedetailleerde analyses te maken en om frequent, concreet en diepgaand klantcontact te onderhouden, doordat de boekhouding veel efficiënter verloopt. Het klinkt misschien contradictorisch, maar juist door de automatisering die veel taken uit onze handen neemt, zijn we nu veel meer in controle. We hebben een helder overzicht en kunnen met een paar klikken op de knop het complete plaatje zien. Dit versterkt onze positie als waardevolle sparringpartner, wat een prachtige synergie en constructieve samenwerking teweegbrengt. Boekhouden saai? Vergeet het!

Wat zijn de sterktes van Yuki als accounting software?

Voor ons vormt Yuki dé tool waarmee we, vanuit onze rol als accountant, de ondernemer volledig kunnen ondersteunen en ontzorgen. Via Yuki automatiseren, vereenvoudigen en stroomlijnen we namelijk tal van administratieve processen, zodat onze ondernemers zich kunnen focussen op hun hoofdtaak: ondernemen. We merken ook op dat ondernemers Yuki’s interface als zeer gebruiksvriendelijk ervaren, waardoor ze er snel mee vertrouwd zijn. Met slechts een paar klikken op hun smartphone hebben ze bijvoorbeeld toegang tot hun vorige bestellingen of banktransacties en zijn ze volledig up-to-date op vlak van hun financiële gegevens. Door onze dagelijkse workflow-updates, kunnen we real-time inzichten in hun cijfers garanderen, wat voor veel betrokken bedrijfsleiders als muziek in de oren klinkt!

Hoe kijken jullie naar de partnership met Yuki?

In het begin waren we erg sceptisch en kritisch over digitalisatie en automatisering, maar we hebben deze visie 180° moeten bijstellen. En terecht! Voor ons is Yuki namelijk veel meer dan een leverancier van accounting software. We zien Yuki als onze partner waarmee we erg nauw en hecht samenwerken, zodat onze ondernemers hun financiële koers kunnen handhaven. Net als ons kantoor stralen ze dynamiek, goesting en jeugdigheid uit en doen ze er alles aan om voortdurend up-to-date te zijn met de nieuwste trends en technologieën. Kortom, voor ons zijn ze de marktleider in de digitale transformatie van online boekhouden

Het klinkt misschien contradictorisch, maar juist door de automatisering die veel taken uit onze handen neemt, zijn we nu veel meer in controle. We hebben een helder overzicht en kunnen met een paar klikken op de knop het complete plaatje zien.

Welke Yuki-features vormen een absolute meerwaarde voor jullie? 

Met HB Accountants streven we ernaar om vanuit bedrijfseconomisch standpunt een ‘crossing finance'-benadering te introduceren bij onze ondernemers, die veel verder reikt dan alleen maar de jaarrekening of fiscale aangiften. Om dit proces te vergemakkelijken biedt Yuki ons een scala aan tools, waaronder het spreiden van verzekeringspremies, het toewijzen van facturen aan de juiste periodes, het beheren van de afschrijvingen... Dit stelt ondernemers in staat om een zeer nauwkeurig en transparant inzicht te krijgen in hun werkelijke financiële cijfers, wat erg waardevol is. Bovendien vormt de Yuki-support ook een absolute meerwaarde voor ons kantoor. Ze staan altijd paraat om te helpen met een snelle, vriendelijke en efficiënte ondersteuning, wat erg fijn aanvoelt en ons sterkt in onze volledig digitale manier van werken.

Welke tips heb je voor kantoren die willen starten met Yuki? 

Moesten we drie tips moeten opnoemen, dan zouden we deze zaken aanstippen:

  • Wees kritisch, maar behoud een open houding. Vertrouw op de kracht van de software, vertrouw op de tool en vertrouw op Yuki als partner om je ondernemers nog beter te kunnen servicen.
  • Het is essentieel om met voldoende materie - als in: een groot aantal dossiers - in te stappen, zodat je de mogelijkheden echt onder de knie krijgt en volledig ontdekt hoe Yuki werkt.
  • Hoewel Yuki aanvankelijk als een atypisch boekhoudpakket kan lijken, hoef je slechts een knop om te draaien om de software te omarmen. En dan? Wel, dan zal je de talloze voordelen ervan inzien. 

Wil je graag meer te weten komen over hoe Yuki zich opstelt als partner?