Direct naar de contentDirect naar de footer

Enkele weken geleden gingen de eerste van 3 webinars van start. Steven Van Belleghem was bij ons te gast om zijn visie op de organisatie van de toekomst toe te lichten. Met meer dan 1000 internationale presentaties op zijn naam, weet Steven als geen ander hoe je de klant op een digitale én persoonlijke manier centraal zet. 

In de eerste editie praat hij over de menselijkheid achter de digitale klantenrelatie. De tweede editie licht toe hoe organisaties moeten voorbereiden op nieuwe digitale tools. Tot slot bespreekt Steven in de derde editie wat de verwachtingen van de klant zijn na de Coronacrisis en welke globale trends een impact zullen hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering.

00:00
00:00
49:14

Grootste experiment ooit

COVID-19 brengt ons in een stroomversnelling. Alle barrières die er voordien waren rond digitaal werken zijn nu voorgoed verdwenen. De afgelopen weken ondergingen we een digitale spoedcursus waar we de voor- en nadelen ten lijve ondervonden. Veel ondernemers zitten hierdoor enorm in de problemen, anderen konden geen betere omstandigheden wensen voor hun zaak. Zoom, Microsoft Teams, Netflix zijn voorbeelden van bedrijven die exponentieel gegroeid zijn in slechts enkele weken tijd.

Allemaal mooi en wel maar wat is nu precies de impact op de relatie met onze klanten? Onze klanten gaan meer dan ooit het ritme bepalen. Een telefoontje op zaterdag? Moet kunnen. Een berichtje via whatsapp om 8u ’s avonds? Tja, als jij niet reageert, vindt die het antwoord misschien wel bij je concurrent. Bedrijven die nu meegaan met de klant zullen er sneller bovenop komen en hun put zal veel minder diep zijn.

Een samenwerking tussen mens en machine

De digitale revolutie is onvermijdelijk. En we kunnen niet ontkennen, mens en machine staan nu eenmaal sterker dan mens alleen. Daarom moeten we gaan kijken waar mensen een meerwaarde bieden waar computers dat niet kunnen. Computers zijn foutloos in operationele taken, daar worden mensen nu al grotendeels vervangen. Maar waar machines nooit aan kunnen typen zijn emoties, het creatieve. Waar machines negatieve emoties zo veel mogelijk vermijden bij klanten, zet je mensen in om happiness te verspreiden. Zo ontstaat de perfecte samenwerking!

De mens achter de klant

Wil je de focus op je klanten leggen, moet je weten wie ze zijn. Wat ze doen in hun vrije tijd, wat hun dagelijkse routines zijn, welke interesses zij hebben en vooral, waar ze ’s nachts van wakker liggen. Hoe kan je een meerwaarde bieden als je niet weet waarvoor? Mensen kopen enkel wasmachines als ze stuk zijn, en als jij de nieuwe levert, installeert én de oude weer ophaalt, wie kan daar dan tegenop? Kom uit je bubbel en probeer zoveel mogelijk in hun schoenen te staan! Je zult zien, er zal een wereld voor je open gaan.

Wet van de schaarste

Tijd is het meest schaarse goed in ons menselijk bestaan. In welke mate bespaar jij de tijd van je klanten en geef je hun relevante tijd terug? In quarantaine zou je kunnen zeggen dat ook menselijkheid hierbij in de buurt komt, empathie, passie, creativiteit. In een digitale wereld mogen we niet vergeten dat we met mensen omgaan en dat deze graag zo benaderd worden. Vergeet het persoonlijke dus niet in rekening te brengen. De ideale accountant spaart tijd uit maar biedt waarde met advies en door te anticiperen op wat er speelt. De meeste bedrijven verkopen gewoon zonder hiermee rekening te houden. 

Wil je ook graag de tweede en derde editie van deze driedelige webinar ook herbekijken? Dat kan!

  • Customers the day after tomorrow (Webinar 2/3)
    De hoeveelheid digitale tools en interfaces groeit snel. Steven legt uit hoe organisaties zich daarop moeten voorbereiden. Kom meer te weten via deze link.
  • The offer you can’t refuse (Webinar 3/3)
    Wat zijn de verwachtingen van klanten na de Coronacrisis? En welke grote globale trends zullen een impact hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering? Herbekijk zijn webinar via deze link.

Benieuwd wat Yuki voor jouw kantoor kan betekenen?