Direct naar de contentDirect naar de footer

De duurzaamheidstransitie binnen de accountancysector: hoe moet je daar nu eigenlijk als kantoor mee omgaan? Enerzijds stellen de overheden steeds strengere - en meer! - eisen aan duurzaam ondernemen, anderzijds willen de ondernemers zélf sustainability prominenter integreren in hun bedrijfsvoering. En juist daar ligt een bijzonder waardevolle rol weggelegd voor accountants en accountancykantoren. Visma I yuki wil deze (ver)nieuwe(nde) rol erg graag aanmoedigen, wil absoluut haar steentje bijdragen en… roept om die reden met veel plezier de Yuki Sustainability Award in het leven. Eyes on the price, accountants!

De aankondiging op het Partner Gala

We haalden het reeds aan op ons Partner Gala te Dendermonde, maar waarom zou je überhaupt met je kantoor moeten - of willen?! - verduurzamen? Wel, de redenen zijn legio. Zo heb je bijvoorbeeld niet alleen de steeds strengere wet- en regelgevingen vanuit de overheid, maar ook kom je op die manier tegemoet aan de proactieve vraag van ondernemers om zich te laten begeleiden in hun duurzaamheidstransitie. Kortom, het is zeker één van de accountancytrends om mee rekening te houden als accountant! Koppel je dit bovendien aan de torenhoge, uit de pan swingende  energiekosten en… je zou als accountancykantoor voor minder beginnen inzetten op duurzaamheid. En laten we eerlijk zijn: één van onze Yuki-prijzen winnen is altijd leuk, toch? 

Werk je met Yuki? Dan maak je een kans op onze Sustainability Award. 

Deelnemen aan de Sustainability Award

Werk je met Yuki? Dan maak je sowieso een kans op onze Sustainability Award. Of je nu een groot of klein, ervaren of relatief nieuw Yuki-accountancykantoor bent: de Sustainability Award ligt voor iedereen binnen handbereik. Belangrijker dan je grootte, ervaring of expertise, zijn je interne motivatie als accountancykantoor, de duurzame bedrijfsvisie die je uitstraalt naar je medewerkers of ondernemers én de impactvolle initiatieven die je neemt als groep om je steentje bij te dragen aan de verduurzaming. Ben je benieuwd naar de spelregels voor deze Award? Stay tuned, want… we zijn hard aan het werk om onze beoordelingscriteria te finaliseren! 

De winnaar uit Nederland in de spotlight

Alvast een klein streepje toekomstmuziek: onze noorderburen uit Nederland hebben reeds een eerste editie van de Sustainability Award achter de rug! Drie future-minded accountancykantoren, namelijk Accofis, Felix en Practical, werden welverdiend genomineerd en maakten kans op deze felbegeerde prijs op basis van hun sterke motivatie, duurzame verwezenlijkingen en toekomstige agendapunten en plannen. De uiteindelijke winnaar? Practical. Niet alleen voerde dit accountancykantoor heel wat duurzame verbeteringen door op kantoor of verduurzaamden ze hun reisbeleid drastisch, maar ook implementeerde Practical een krachtig duurzame visie in hun dienstverlening en maakten ze van sustainability een vast gespreksonderwerp tijdens de jaarrekeningsgesprekken. Kortom, hun impact was groot - en dat beloonde Visma I yuki met héél veel plezier! Volgt jouw kantoor Practical op als eerste winnaar van België? Let’s do this!

Kortom, hun impact was groot - en dat beloonde Visma I yuki met héél veel plezier! 

Wil jouw accountancykantoor volgend jaar ook kans maken? Kent jouw kantoor ook een sterk groeiende interesse in duurzaamheid om de dienstverlening verder uit te breiden, nieuwe (advies)kansen aan te boren en bij te dragen aan een betere wereld? Ga dan vooral met je medewerkers aan de slag op vlak van sustainability! 

Je kunt je bijvoorbeeld sterk focussen op energiebesparende maatregelen, groene energie, adviesverlening rond duurzaamheid, klantenbegeleiding om duurzame keuzes mogelijk te maken, een elektrisch wagenpark, de installatie van een CO2-monitor, de reductie van je papierberg… Inspiratie genoeg! Er zijn immers heel wat mooie acties om je tanden in te zetten. De enige vraag die ons nog rest? Welke veranderingen gaat jouw kantoor ondernemen om onze Sustainability Award in de wacht te slepen? We zijn benieuwd!

Hou zeker onze social media, website en andere kanalen in de gaten, want… het concrete reglement wordt later gecommuniceerd! Laten we er samen iets moois van maken. Veel succes!

Wil je nog meer weten over jouw rol als accountant binnen deze duurzaamheidstransitie?