Direct naar de contentDirect naar de footer

De transitie naar een efficiëntere agenda als financial? Zo eentje waardoor je heel wat tijd genereert voor diepgaand advies, voor doorgedreven data-analyse en voor strategische besluitvorming? Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar zo’n verandering gebeurt niet zonder slag of stoot. Je hebt nood aan innovatieve features die niet alleen jouw tijdrovende administratie en repetitieve taken uit handen nemen, maar je ook ondersteunen - én versterken! - in je rol als financieel expert. In deze blog nemen we een kijkje naar jouw takenpakket als financial doorheen de dag en belichten we welke features jou een efficiëntere agenda kunnen opleveren!

Taak 1 - De controle van geautomatiseerde processen

Wanneer jij geniet van je welverdiende nachtrust, verzorgt de boekhoudsoftware van Yuki volautomatisch je boekhouding. 24/7, ook ‘s nachts! Dankzij het geautomatiseerd boekhouden via de innovatieve OCR-technologie, worden documenten zo volledig mogelijk ingelezen, waardoor jij de boekingen enkel nog kan controleren. Daarnaast geniet je ook van de integratie van Peppol in onze software, wat ook nog eens heel wat tijdwinst oplevert.

Wanneer je dan je dag start met de controle van deze geautomatiseerde processen, is het handig om in één oogopslag te zien welke zaken je aandacht vereisen. Om je als financial hierbij te helpen, je werkwijze te versnellen en te zorgen voor een efficiëntere agenda, vormen het Backoffice Portaal en de Kwaliteitsmonitor jouw go-to tools. Zo blijf je steeds up-to-date, merk je meteen wat je moet nakijken en kan je snel en met één klik op je muisknop schakelen. 

Taak 2 - De verwerking van de financiële gegevens

Heb je je geautomatiseerde werkprocessen gecontroleerd in de ochtend? Dan kan je je volop beginnen bezig houden met de verwerking en analyse van je financiële gegevens. Hoe staat het bedrijf er vandaag voor? Zijn er grote verschillen qua omzet in de afgelopen maanden? En hoe ziet de status eruit wanneer we de cijfers van vandaag vergelijken met die van vorig jaar? Deze inzichten kan je vervolgens moeiteloos rapporteren aan het management.

De Financiële Monitor vormt hierbij je partner-in-crime. Deze monitor geeft je namelijk via een overzichtelijk dashboard meteen inzicht in je bedrijfscijfers, wat je niet alleen heel veel tijd, maar ook heel wat efficiëntie oplevert. Aan de hand van de real-time data in je Financiële Monitor en een duidelijke, verhelderende visualisatie maak je snel waardevolle financiële analyses en kan je toekomstgerichte financiële adviezen verschaffen. 

De Financiële Monitor geeft je meteen inzicht in je bedrijfscijfers en -tendensen via een overzichtelijk dashboard.

Taak 3 - De identificatie van kansen en mogelijkheden 

Als je als financieel expert een efficiëntere agenda geniet en minder repetitieve taken moet afvinken, kan je je agenda nuttiger gaan invullen. Het is immers nog steeds geen middag! Via de module ‘Analytisch Boekhouden’ krijg je in één oogopslag een helder beeld van de financiële gezondheid van je bedrijf. En dat zonder dat jouw manuele tussenkomst vereist is!

Via deze aanvullende feature worden de cijfers van verschillende producten, filialen, teams of bedrijfstakken immers met elkaar vergeleken. Op die manier krijg je niet alleen - en zonder vertraging! - een verhelderend inzicht in je huidige status en spot je sneller inefficiënties of onnodige uitgaven, maar ben je ook veel bewuster van trends, tendensen en kansen! 

Taak 4 - Het overleg met andere afdelingen en collega’s

Even overleggen met collega’s van een andere afdeling over een ontbrekende of onduidelijke factuur? Dat verloopt voortaan moeiteloos! Yuki biedt immers een duidelijke en efficiënte communicatietool aan in de software, waarbij vragen steeds rechtstreeks gekoppeld worden aan het specifieke document of de bankregel.

Door het feit dat het document steeds centraal staat in je boekhoudpakket en je met één klik op je muisknop steeds het bestand kunt inkijken, weten je collega’s direct waar je vraag over gaat, waar ze moeten kijken en kunnen ze snel en gericht reageren. Kortom, real-time communicatie en… een administratie die geen vertraging oploopt! 

Taak 5 - De kennisdeling van de financiële informatie 

Financiële data visueel inzichtelijk én begrijpelijk maken voor andere afdelingen? Geen zorgen, want dat kost voortaan geen moeite meer. Doordat je boekhouding sterk geautomatiseerd verloopt en steeds up-to-date wordt bijgewerkt, zijn de cijfers binnen het platform dat ook. Zo bezit je steeds actuele cijfers - en daar heeft je CEO gegarandeerd oren naar!

Via de ‘analytische view’ in 'Analytisch boekhouden’ verzamel je moeiteloos de verschillende financiële gegevens die je nodig hebt. Vervolgens kan je deze data bundelen in uitgebreide en duidelijke rapportages. Zo maak je jouw adviezen begrijpelijk, visueel inzichtelijk én zet je jouw rol als financieel expert kracht bij.

Omdat in Yuki het document steeds centraal staat, is er van inefficiënte miscommunicatie geen sprake meer.

Taak 6 - De behandeling van specifieke financiële vraagstukken

Nu je je lunch achter de kiezen hebt, wordt het tijd om je tijd te gebruiken om te kijken naar de toekomst. Welke specifieke financiële vraagstukken wens je vandaag te behandelen? Je kunt je efficiëntere agenda als financial bijvoorbeeld gebruiken voor de evaluatie van nieuwe bedrijfsinitiatieven of de beoordeling van nieuwe investeringsmogelijkheden.

Ook hierbij kunnen Yuki’s ‘Analytisch boekhouden’ en Financiële Monitor jouw ontzorgende sidekicks vormen. Ze bieden jou namelijk een duidelijk zicht op de belangrijkste cijfers van je bedrijf of onderneming en stellen jou in staat om complexe rapportages met elkaar te vergelijken. Snel en efficiënt: klaar om trends en kansen te spotten?

Taak 7 - De persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling

Omdat je week- en werkdag, dankzij de ondersteuning van innovatieve features en het juiste boekhoudpakket, niet langer bestaat uit oeverloos handmatig en administratief werk, uit tijdrovende taken en uit inefficiënte processen, heb je voortaan voldoende tijd over om je te richten op je professionele en persoonlijke ontwikkeling en groei.

Zo kan je je volop beginnen focussen op een diepgaande analyse van het cijfermateriaal, op de communicatie van je bevindingen naar je management, op niche-expertise als duurzaamheid en artificiële intelligentie of op je cruciale, strategische adviesverlening. Het kan allemaal, want… met jouw efficiëntere agenda op zak opent zich een nieuwe wereld als financieel expert!

Zet je eerste stap naar een efficiëntere agenda en pluk er vandaag nog de vruchten van