Direct naar de contentDirect naar de footer

Stel je eens voor: een onderneming waar jij, als financial, niet alleen veel minder tijd moet besteden aan eindeloze administratieve taken, maar ook een enorme bijdrage kunt leveren aan de koersbepaling en strategische beslissingen. Dat klinkt als een valide reden om je agenda te transformeren, toch? Deze gewijzigde visie resulteert bovendien in gestroomlijnde processen, in meer strategisch managementadvies op maat en in het gebruik van innovatieve tools en artificiële intelligentie. Ben jij klaar om je leven gemakkelijker te maken, je rol als financieel expert te verstevigen en je impact binnen het bedrijf te vergroten? In deze blog nemen we je toekomstige agenda onder de loep, dus… lees gauw verder!

De noodzaak om te veranderen

Functies in finance richtten zich vroeger vaak uitsluitend op de financiële administratie en het naleven van de regelgeving. Digitalisering heeft echter, mede door de opkomst van nieuwe trends en technologieën, gezorgd voor een ommezwaai en herdefiniëring van de rol. CFO’s worden vandaag steeds belangrijker als sparringpartner van de CEO - en om deze rol te vervullen hebben ze een gestroomlijnde agenda nodig, waarin ze ondersteund en ontzorgd worden door slimme features en innovaties. Door hun agenda te transformeren kunnen ze de vrijgekomen tijd gebruiken om proactief advies te geven, data diepgaand te analyseren en bij te dragen aan de strategische besluitvorming. Wat denk je: wordt het geen tijd om je agenda te transformeren?

Een getransformeerde agenda

Onderzoek toont aan dat financiële professionals gemiddeld 60% van hun tijd besteden aan administratieve, verwerkende taken. Slechts 10% van de dagindeling wordt gebruikt voor strategische overwegingen, voor impactvolle besluitvorming of voor prestatiegerichte advisering. Dat is bitter weinig en devalueert eigenlijk de immense waarde van een financieel verantwoordelijke. Het wordt dan ook duidelijk: de agenda van een financial loopt over van de tijdrovende, manuele en repetitieve taken. Een financial moet nog te vaak reactief werken, dus… met welke tools slagen we erin om deze agenda te transformeren en écht een sleutelrol voor groei te bekleden?

Voor en na: jouw agenda uitgelicht

Kan je het al inbeelden, een nieuwe dagindeling? Een dagindeling waarbij het grootste deel van je takenpakket niet langer gaat naar het manueel en tijdrovend verwerken van data, maar naar het maken van waardevolle analyses, het geven van gefundeerd advies en het ondersteunen van de (financiële) besluitvorming? Innovatieve features, zoals het Backoffice Portaal, de Kwaliteitsmonitor, de Financiële Monitor of Analytisch Boekhouden, helpen jou om je agenda te transformeren. Ze ondersteunen jou in de verschuiving naar je nieuwe rol als betrouwbare adviseur en zorgen voor een soepele transitie. Ontdek hieronder hoe jouw agenda eruit komt te zien na de implementatie van een innovatieve boekhoudsoftware, voor en na! 

Een efficiëntere agenda voor jou als financial: zet vandaag nog de eerste stap in de goede richting